Ministar Nedeljko Čubrilović i ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Dejan Ristić razgovarali o unapređenju poštanskog saobraćaja :: Semberija INFO ::

 

Ministar Nedeljko Čubrilović i ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Dejan Ristić razgovarali o unapređenju poštanskog saobraćaja


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Dejan Ristić razgovarali su u Banjaluci o mogućnostima unapređenja sistema funkcionisanja poštanskog saobraćaja.

“Razgovarali smo kako da proširimo mrežu optike za pružanje usluga svima koji imaju potrebu za tim, te usaglašavali stavove o finansiranju određenih projekata”, rekao je Čubrilović novinarima nakon sastanka.
On je istakao da je saradanja ova dva resora na zavidom nivou.

Ristić je nakon sastanka naglasio da se traži način kako da se relaksira poštanski saobrajaćaj između Srbije i Republike Srpske, te da se na taj način da dodatni impuls ukupnom privrednom razvoju.

“Cilj je da stvaramo zajednički privredni prostor, ali i identitetski, kulturni, naučni, obrazovni i svaki drugi, u duhu Deklaracije koju su dvije vlade usvojile tokom Svesrpskog sabora”, istakao je Ristić.

On je dodao da je posebna pažnja posvećena resoru telekomunikacija, gdje je bilo riječi o mogućnostima uvođenja optičnog interneta u ruralna područja.

“Upoznali smo ministra sa projektom koji polako privodimo kraju i u Srbiji, gdje omogućavamo svim našim građanima da na optimalan način konzumiraju dobrobiti korištenja najbržeg interneta, bez obzira na to da li žive u gradovima ili u najudaljenijim selima”, rekao je Ristić.

On je naveo da postoji volja da znanje i tehnologiju prenesu resornom ministarstvu u Republici Srpskoj, te da budu od podrške Srpskoj u smislu da ne mora da prolazi kroz sve procedure kroz koje je Srbija morala da prođe, posebno kada je riječ o istraživačkom procesu i testiranju.

“Možemo neke procedure da ubrzamo i da ono što je finalni rezultat transponujemo i na teritoriju Republike Srpske”, rekao je Ristić.

On smatra da je potrebno intenzivirati saradnju koja postoji cijeli niz godina, proširiti je i obogatiti, te da se time poboljša životni standard građana i njihova svakodnevica.

“Cilj nam je da, s jedne strane, budemo okrenuti građanima i zadovoljenju njihovih potreba, a s druge strane privredi, kako bismo dali dinamičniji impuls daljem razvoju privrede i u Srpskoj i u Srbiji”, rekao je Ristić.

(Demos.rs)