U akciji SIPA uhapšena tri veterinarska inspektora: Uzimali mito od uvoznika da bi meso u BiH uvezli bez kontrole :: Semberija INFO ::

 

U akciji SIPA uhapšena tri veterinarska inspektora: Uzimali mito od uvoznika da bi meso u BiH uvezli bez kontrole


ORAŠJE - Agencija za istrage i zaštitu ( SIPA ) u akciji "Indi" uhapsila je tri veterinarska inspektora koji su radili na graničnom prelazu Orašje zbog sumnje da su uzimali novac od pojedinih uvoznika mesa u BiH da ih ne bi kontrolisali, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Uhapšeni veterinarski inspektori zaposleni su u Kancelariji za veterinarstvo BiH. Saznajemo da je kod njih pronađeno oko 50.000 evra i 12.000 dolara za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela.

Iz SIPA je saopšteno da uhapšene terete za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaščenja te primanje dara i drugih oblika koristi.

Navodi se da je u toku akcije pretreseno pet lokacija na području Orašja i Brčkog.

- Službenici SIPA su tokom akcije oduzeli i automatsku pušku, više mobilnih telefona te veću količinu novca i druge predmete koji će biti korišćeni kao dokazi. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti prebačeni u nadležnost Tužilaštva BiH - rekao je portparol SIPA Luka Miladinović.

Dodao je da će više informacija biti saopšteno nakon što se akcija okonča i prikupe svi dokazi.

Glas Srpske