Zahtjev za smjenu Savjeta ministara nije prošao :: Semberija INFO ::

 

Zahtjev za smjenu Savjeta ministara nije prošao


SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije danas podržao smjenu Savjeta ministara. Od 40 poslanika za smjenu je glasalo 13, protiv 24, dok su tri bila suzdržana.

Predlagači zahtjeva za iniciranje glasanja o smjeni su poslanici Naše stranke Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković Lepić, Damir Arnaut i SDP-a Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez i Nada Mladina

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija zahvalio je danas poslanicima većine u Parlamentarnoj skupštini BiH koja je podržala aktuelni saziv Savjeta ministara i koja je odbacila zahtjev opozicije za njegovu smjenu.

"Danas smo u parlamentu BiH čuli mnogo toga od predstavnika opozicije, ali najveći dio njihove rasprave bio je neargumentovan", rekao je Tegeltija novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, takvo ponašanje opozicije je i bilo očekivano i nije nikakvo iznenađenje, ali je svakako iznenađujući bio ton diskusija nekih od poslanika u Predstavničkom domu koji su iznosili paušalne i neargumentovane ocjene o radu aktuelnog saziva Savjeta ministara i njegovih članova.

Srna / Glas Srpske