TEGELTIJA: NASTAVIĆEMO DA DONOSIMO SVE POTREBNE ODLUKE I MJERE :: Semberija INFO ::

 

TEGELTIJA: NASTAVIĆEMO DA DONOSIMO SVE POTREBNE ODLUKE I MJERE


Foto: klix.ba
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je da Savjet ministara od početka pandemije virusa korona, a u skladu sa svojim nadležnostima, preduzima sve aktivnosti na suzbijanju širenja virusa korona na osnovu preporuka i prijedloga zdravstvene struke i u saradnji sa vlastima entiteta Republike Srpske i Federacije BiH i Brčko Distrikta, sa ciljem zaštite i spašavanja građana BiH.

U odgovoru na otvoreno pismo premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti predsjedavajući Tegeltija je naglasio da će Savjet ministara nastaviti i dalje da donosi sve potrebne odluke i mjere, uključujući i mjere u vezi sa ulaskom stranih državljana u BiH, a što je u direktnoj nadležnosti Savjeta ministara, u skladu sa preporučenim mjerama nadležnih zdravstvenih institucija i uz saglasnost vlasti entiteta Republike Srpske i FBiH i Brčko Disktrikta, saopšteno je iz Savjeta ministara.

- Takođe, koristimo priliku da apelujemo na sve građane BiH da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, a nadležne službe da kontrolišu njihovo provođenje - naveo je predsjedavajući Savjeta ministara.

Forto je juče uputio pismo predsjedavajućem Savjeta ministara i entitetskim premijerima Radovanu Viškoviću i fadilu Novaliću od kojih je zatražio reakciju, odnosno "preuzimanje odgovornosti za upravljanje do sada najvećom krizom u BiH izazvanom širenjem korona virusa".

On je naveo da "posebno zabrinjava činjenica da u ovako dramatičnoj epidemiološkoj situaciji i dalje ne postoji nikakva kontrola ulaza u BiH".
 
(SRNA)