Komšić pozvao Milanovića da se ne dodvorava Dodiku i Srbiji :: Semberija INFO ::

 

Komšić pozvao Milanovića da se ne dodvorava Dodiku i Srbiji


SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, iz reda hrvatskog naroda pozvao je danas predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da, kako je rekao,"prestane da se dodvorava Dodikovoj i beogradskoj politici".

Milanović je ranije danas u Splitu rekao da je inicijativa srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da o budućnosti BiH treba da razgovaraju Erdogan, Vučić i on, dobronamjerna, ali nerealna, jer se sa njom neće složiti druga dva člana Predsjedništva.


Milanović je rekao i da Bošnjacima nije smetalo kada je Alija Izetbegović primio najviše hrvatsko priznanje, a sada, kako je rekao, pričaju da zvanični Zagreb rastura Bosnu.

“Niko nije rekao da je Hrvatska zločinačka država, tako da nema potrebe da Milanović izvrće naše riječi. To što postoje presude međunarodnih sudova na koje se pozivamo, nije nikakvo kršenje Dejtonskog sporazuma, nego baš suprotno", rekao je Komšić i dodao:

"Svoj odnos prema Republici Hrvatskoj kao državi pokazali smo jasnim stavom da BiH ne treba da procesuira generale Hrvatske vojske zbog legitimnih oslobodilačkih operacija pri oslobođenju Hrvatske, a na čemu insistiraju upravo oni što ih Milanović danas advokatiše, a dolaze iz entiteta koji je on sam nazivao genocidnim".

Ako, kazao je, zaista poštuje Dejtonski sporazum, Milanović bi, smatra Komšić, treba da prestane da se "dodvorava Dodikovoj i beogradskoj politici", prenio je sarajevski portal klix.ba.

Tanjug / Glas Srpske