Sjednica Predstavničkog doma počela bez poslanika iz Srpske :: Semberija INFO ::

 

Sjednica Predstavničkog doma počela bez poslanika iz Srpske


SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu, a srpski predstavnici, kao što je to i najavljeno, nisu prisutni u sali.

Otvarajući sjednicu, predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić rekao je da je prisutno 29 poslanika i da postoji kvorum za rad i odlučivanje.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojša Radmanović nije učestvovao na danas zakazanoj sjednici Kolegijuma Predstavničkog doma, saopšteno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predsjedvničkog doma.

Zvizdić je rekao da je iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije stiglo obavještenje da nije u mogućnosti da prisustvuje sjednici, kao i od ministra civilnih poslova u Savjetu ministara Ankice Gudeljević.

Narodna skupština Republike Srpske donijela je krajem jula odluku da predstavnici Srpke ne učestvuju u radu i odlučivanju u zajedničkim institucijama BiH dok ne bude suspendovana odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka o nametanju dopune Krivičnog zakona u vezi sa zabranom negiranja genocida.

Ovo je drugi put od tada da je sjednica Predstavničkog doma sazvana, a prethodna nije održana zbog odsustva poslanika iz Republike Srpske.

Glas Srpske