ORUŽANE SNAGE BIH U POŽAREVCU NA OBUCI U SRBIJI :: Semberija INFO ::

 

ORUŽANE SNAGE BIH U POŽAREVCU NA OBUCI U SRBIJI


U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizuje se višenedeljna obuka pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za rukovanje protivoklopnim lansirnim kompletom 9K111 „fagot“.  

Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici koji su postavljeni na dužnosti komandira odeljenja i operatora, i oni će, po završetku obučavanja, biti osposobljeni za upotrebu ovog protivoklopnog oruđa u svim vremenskim, zemljišnim i borbenim uslovima.

Težište je na pripremama za realizaciju gađanja, u okviru kojih će svaki polaznik na trenažeru izvršiti oko 2500 lansiranja rakete, u uslovima ograničene vidljivosti, zadimljavanja bojišta, pojave bljeska rakete, promene pravca kretanja i iznenadnog ubrzavanja cilja.

Ovo je drugi put da se pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obučavaju za upotrebu protivoklopnog lansirnog kompleta 9K111 „fagot“ u Centru za obuku kopnene vojske.

Realizacija ovakvih i sličnih usavršavanja za pripadnike stranih oružanih snaga pokazatelj je poverenja koje sistem obuke u Vojsci Srbije uživa u regionu i svetu i doprinosi jačanju bilateralnih odnosa sa partnerskim državama.

(rtvbn)