UNICEF pruža podršku Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije KOVID 19 :: Semberija INFO ::

 

UNICEF pruža podršku Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije KOVID 19


Kako bi se u Bosni i Hercegovini vakcinisao što veći broj stanovništva i ublažile posljedice pandemije KOVID-19, UNICEF pruža kadrovsku i tehničku pomoć vlastima u Bosni i Hercegovini u realizaciji aktivnosti vakcinacije protiv korona virusa.
 
-S obzirom na mali odziv stanovništva za vakcinaciju, u okviru ovih aktivnosti, izradili smo kratki tekst i video sa porukama „Vakcine djeluju“ i „Zbog onih koje voliš“, koji sadrži emotivna svjedočanstva ljudi koji su ostali bez jednog od članova porodice'', upozoravaju iz UNICEF-a i naglašavaju da je cilj povećanje broja vakcinisanih građana Bosne i Hercegovine, kao i smanjenje stope smrtnosti od korona virusa.



VAKCINE DJELUJU: “Naši najmiliji nisu imali šansu, ali vi imate!”

-Da mogu vratiti vrijeme, mislim da tati ne bih dala da izađe iz kuće sve dok ne dođe vakcina”, kaže u emotivnoj ispovijesti Emela Burdžević koja je tokom pandemije KOVID-19 ostala bez oca. 
-Tata je bio najbolji čovjek na svijetu, sjećam se da je bio nestvarno pošten, i da je jako poštovao sve ljude”, dodaje Emela, a Armin Šoljanin koji je nakon smrti 38-godišnje supruge ostao sam s tromjesečnom bebom i koji kaže kako je pamti kao velikog čovjeka i humanitarca.
-Pamtim je kao najbolju mamu i suprugu koja je ikad postojala”. 
Semir Hasagić u pandemiji KOVID-19 ostao je bez 38-godišnje supruge od koje mu, kaže, najviše nedostaju zagrljaj, i njen osmijeh koji mu je govorio da može sve u životu.
-Posljednji put smo se vidjeli kada sam je ostavio pred bolnicom pet dana prije nego je preminula”, prisjeća se Semir.
-Ne mogu vratiti vrijeme”, zaključuje Armin.
-Oni nisu imali šansu, ali ti imaš. Vakcine djeluju!”, upozoravaju iz UNICEF-a.

UNICEF