SJEĆAMO SE PROŠLOSTI, ZAMIŠLjAMO BUDUĆNOST: :: Semberija INFO ::

 

SJEĆAMO SE PROŠLOSTI, ZAMIŠLjAMO BUDUĆNOST:


Poziv za nominacije za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta za 2021.g. u BiH
 
UNICEF BiH objavljuje Poziv za nominacije za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta  u BiH. Poziv je otvoren za sve građane, djecu, mlade, javne osobe, stručnjake, volontere i druge, koji su svojim djelovanjem u proteklih dvanaest mjeseci, dali doprinos promociji, zaštiti i ostvarenju prava djece u Bosni i Hercegovini.
 
Vodeći se principima Konvencije o pravima djeteta, Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom i vrijednostima koje UNICEF zagovara, a to su briga, odgovornost, povjerenje, integritet i poštovanje, UNICEF u BiH će sa ključim partnerima iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne i dječije zaštite i medija, na osnovu primljenih nominacija, odlučiti o dodjeli priznanja za individualni doprinos  promociji i zaštiti prava djeteta u BiH.
 
Nominacija ili samonominacija se sastoji od podataka o osobi u formi kratke biografije, te prikaza rada i doprinosa osobe promociji i zaštiti prava djeteta u BiH, u formi narativa, videa, fotografija i/ili linka na objavljene članke i medijske priloge o radu navedene osobe, to jest rezultate njenog-njegovog djelovanja.
 
Nominacije dostaviti na adresu [email protected] sa naznakom „Za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH“. Rok za dostavu prijava je 08.11.2021. godine u 12:00.
 
Dobitnici priznanja biće proglašeni na Centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta i obilježavanja 75 godina postojanja UNICEF-a, koja će se održati u Sarajevu, 19.11.2021.g.