MJEŠTANI U ŠOKU POTRAGA ZA DJEČAKOM (6) IZ ŽEPČA NASTAVLjA SE DUŽ RIJEKE BOSNE :: Semberija INFO ::

 

MJEŠTANI U ŠOKU POTRAGA ZA DJEČAKOM (6) IZ ŽEPČA NASTAVLjA SE DUŽ RIJEKE BOSNE


Foto: E.M./Klix/RAS Srbija
Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je juče upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, bit će nastavljena danas nizvodno duž korita rijeke Bosne.

Jučerašnja cjelodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti mještana, ali i drugih službi za spasavanje nije dala rezultate koji bi smanjili bol i tragediju koja je pogodila porodicu dječaka, prenosi Klix.

Akcija potrage biće nastavljena i danas, a tokom akcije pretraživaće se obale rijeke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi.

U potragu su juče bili uključeni članovi Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalna i Federalna uprava civilne zaštite, mještani, SNIK Atom iz Zavidovića te GSS Žepče. Iako je potraga od spasilačkih ekipa završena predveče, članovi porodice pretraživali su teren do kasno u noć, dok se nastavak akcije uz podršku svih spasilačkih službi očekuje već danas.

Bicikl pronađen nedaleko od mjesta gdje je dječak upao u nabujali potok, u toku opširna potraga
Prilikom pretrage obala rijeke Bosne mještani su detaljno pregledali obale do mjesta Želeća koje je od Begovog Hana udaljeno nešto više od osam kilometara.

Begov Han je u šoku nakon jučerašnjeg događaja, a zbog teškog stanja roditelji nesrećnog dječaka su zadržani u zeničkoj bolnici.

​Srpska info