SAVJET MINISTARA BIH DAO SAGLASNOST ZA UVOĐENjE KOVID PROPUSNICA :: Semberija INFO ::

 

SAVJET MINISTARA BIH DAO SAGLASNOST ZA UVOĐENjE KOVID PROPUSNICA


- Savjet ministara BiH dao je saglasnost Ministarstvu civilnih poslova za iskazivanje interesa za priključenje BiH sistemu EU digitalnih kovid potvrda.

Kako su u Savjetu ministara BiH saopštili na današnjoj sjednici je donesena ova odluka, te su istakli da je prethodno upoznat sa Informacijom Ministarstva civilnih poslova BiH o potrebi uspostavljanja tehničkog rješenja za verifikaciju digitalnih kovid-19 potvrda u BiH.

"Ministarstvo civilnih poslova će organizovati ministarsku konferenciju u oblasti zdravstva, na kojoj će se razmatrati mogućnosti usaglašavanja tehničkog rješenje i pravnog okvira za verifikaciju digitalnih kovid-19 potvrda u BiH", saopštili su u Savjetu ministara BiH.

Dodali su da će Agencija za identifikacione isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) biti nosilac tehničkog rješenja. 

"Cilj je da izdate kovid potvrde budu međunarodno priznate, kako bi se omogućilo građanima iz BiH da nesmetano putuju po zemljama Evrope i svijeta", naveli su u Savjetu ministara BiH.

​(Nezavisne)