ČOVIĆ: MIR I STABILNOST SE MORAJU OČUVATI PO SVAKU CIJENU :: Semberija INFO ::

 

ČOVIĆ: MIR I STABILNOST SE MORAJU OČUVATI PO SVAKU CIJENU


- Predsjedavajući Doma naroda Parlametarne skupštine BiH Dragan Čović rekao je da su Oružane snage BiH prošle kroz jednu od najuspješnijih reformi, ali da se mora vidjeti kakva im je pozicija.

- Mir i stabilnost se moraju očuvati po svaku cijenu i evropski put se ne može se dobiti bez legitimnih predstavnika sva tri naroda i u EU sve više to razumiju - rekao je Čović u Mostaru gdje je organizovao tradicionalni božićni prijem kojem su, između ostalih, prisustvovali i zvaničnici Srpske.
Čović je istakao da želi u prazničnom vremenu poslati poruke mira.

- Nadam se da ćemo vrlo brzo imati priliku i sjesti i razgovarati o temama koje su izašle iz vremenskog okvira koji smo sebi postavili. Vremena nema na pretek, ali razumijevanja za ključne stvari može biti. Rješenje nije da nam dolaze strane službe i plaćenici da nam drže red, to moramo biti mi, bez našeg dogovora i vraćanja povjerenja toga nema - naglasio je Čović.

Dodao je da je propuštena izuzetna prilika, ali da je siguran da će se doći do izbornog zakona kojim će se definisati legitimni predstavnik konstitutivnih naroda, te da će se izbori održati.

(Glas Srpske)