DETALjI UBISTVA KOD BRČKOG: STARAC PUCAO U KOMŠIJU ZBOG ISPAŠE STOKE :: Semberija INFO ::

 

DETALjI UBISTVA KOD BRČKOG: STARAC PUCAO U KOMŠIJU ZBOG ISPAŠE STOKE


Foto
Mula Elezović (86) iz Brčkog ubio je poznanika Sabriju Fazlovića, jer je tjerao stoku na ispašu u njegove njive, a nakon zločina sam se predao policiji.

Ubistvo je počinio u utorak ujutro u mjestu Islamovac kod Brčkog, a svemu je prethodila svađa između njih dvojice zbog stoke.
 
"Kobnog dana Elezović je vidio da je Fazlović ponovo dotjerao stoku na njegovo imanje te je odmah otišao da to spriječi. Došlo je do svađe tokom koje je Elezović potegao pištolj i pogodio poznanika u grudi i usmrtio",  rekao je izvor blizak istrazi.
 
Pojasnio je da su se Elezović i Fazlović i ranije svađali zbog ispaše stoke, zbog čega je više puta reagovala i policija. Ovaj zločin je i otkriven nakon prijave da jedna osoba bez dozvole pušta ovce na tuđe imanje.
 
Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH saopšteno je da su zatražili određivanje pritvora Elezoviću zbog sumnje da je počinio ubistvo.
 
"Elezoviću se na teret stavlja da je 22. februara u mjestu Islamovac hicima iz vatrenog oružja ubio Sabriju Fazlovića. Osumnjičeni je nakon kraće rasprave hicima iz vatrenog oružja pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela, usljed čega je žrtva na mjestu preminula. Sve se desilo u voćnjaku koji se nalazi u neposrednoj blizini vikendkuće osumnjičenog",  rekli su u Tužilaštvu Brčko distrikta.
 
Dodali su da je pritvor Elezoviću predložen zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da bi uništavanjem dokaza ili tragova krivičnog djela mogao ometati krivični postupak.
 
Prema naredbi o sprovođenju istrage u ovom slučaju osumnjičeni je nakon ubistva otišao prvo do svoje vikendice.
 
"Nakon toga iz kuće se zaputio u pravcu Islamovačke rijeke, gdje se predao policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH. Tužilaštvo u saradnji s policijom intenzivno nastavlja sprovođenje istražnih radnji usmjerenih na prikupljanje dokaza", rekli su u Tužilaštvu.
 
Istakli su da se Elezoviću na teret stavlja krivično djelo ubistvo. Prijedlog za njegovo pritvaranje upućen je Osnovnom sudu Brčko distrikta.

(Nezavisne)