DRAGIČEVIĆ POSTAVIO ŠATOR ISPRED TUŽILAŠTVA BIH :: Semberija INFO ::

 

DRAGIČEVIĆ POSTAVIO ŠATOR ISPRED TUŽILAŠTVA BIH


Foto
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, stigao je danas iz Banjaluke u Sarajevo te je postavio šator ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine gdje će ostati sve do intenziviranja rada ove institucije na slučaju “David Dragičević”.

Tokom obraćanja medijima, Dragičević je naveo kako se slučaj “David Dragičević”, ali i “Dženan Memić” konačno moraju riješiti.

– Ako oni umiješani u ubistvo Davida ostanu na slobodi u Banjaluci, ubiće mog brata i njegovu djecu i sve ljude koji nas podržavaju. Zato se ovaj slučaj mora riješiti. Dokazi postoje – poručio je Dragičević.

Poručio je kako svi oni koji su umiješani u ubistvo Davida ne spavaju godinama.

– Oni ne spavaju već četiri godine. Znaju ko sam ja, znaju moje namjere i znaju sve. Ako se ne riješi legalno, ja ću uzeti pravdu u svoju ruke, a žrtava će biti previše. Oko za oko, zub za zub – ističe Dragičević.

Iz organizacije “Pravda za Davida” su naglasili kako je ovaj dan velika bruka za Bosnu i Hercegovinu.

– Smatram da je ovaj dan bruka i sramota za BiH. Predmet je u Tužilaštvu gotovo godinu, a ne vidimo nikakav pomak. Očekivali smo da će učiniti i napraviti konkretno, ali čini se da ništa ne rade. Bojimo se da zapravo nikakvog napretka u istrazi neće biti i da će biti isti epilog kao u slučaju Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. Sramota je da je država BiH dozvolila da Davor Dragičević dođe ovdje sa šatorom – ističu iz organizacije.

Naglašavaju kako razumiju Davorov potez. Poručili su kako je Davorovo strpljenje pri kraju, piše Klix.

– Oprosta i zaborava nema. Strpljenje je pri kraju, a kada bude potpuno iscrpljeno onda to više neće biti mirno i dostojanstveno. Kada prestane biti to, to će biti kraj svega, a niko se tome ne nada. Nažalost, stvari idu u tom smjeru. Pozivam Tužilaštvo da konačno nešto učine i da stave tačku na priču i za Davida i za Dženana. Oni to mogu uraditi, dokazi postoje i to znamo mi i oni – zaključili su iz grupe “Pravda za Davida”.

(Srpska Info)