RSS: ZELENE BERETKE POPUNjAVAJU REDOVE, DOK EVROPSKI „PRIJATELjI“ ĆUTE :: Semberija INFO ::

 

RSS: ZELENE BERETKE POPUNjAVAJU REDOVE, DOK EVROPSKI „PRIJATELjI“ ĆUTE


Foto
Postrojavanje zelenih beretki takozvane Armije BiH koje je organizovano u sedam opština i gradova FBiH vjerovatno će ostati nezapaženo od strane Međunarodne zajednice i predstavnika Evropske unije, ali Srbi će istrajati da dobiju odgovor – da li je provokacija muslimanskih jedinica samo logičan slijed nedavne izjave Šefika Džaferovića da „ovo još nije Bosna za koju su se muslimani borili“, saopšteno je iz Savjeta za bezbjednost i boračko-invalidsku zaštitu Republičke stranke Srpske /RSS/.
 
Iz Savjeta navode da je javnost u Republici Srpskoj zgrožena jučerašnjom mobilizacijom nekoliko hiljada muslimana u ratnim uniformama i da je cijela ta predstava u FBiH podsjetila na predratno vrijeme, kada su se na isti način okupljali u formi teritorijalne odbrane.
 
- Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović bez ikakvih osnova iznosi teorije o nekom planu u kojem je zapisano da će Bošnjaci kao narod nestati. Nakon toga se događa postrojavanje zelenih beretki i spremanje djece, koja nisu ni zapamtila rat, da umjesto civilizacijskih vrijednosti šire mržnju, laži i strah. Dok se u njihovim glavama, možda, kroje planovi za novi sukob, mi ih podsjećamo da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, te da bi bilo bolje da svoje ratno-huškačke namjere ostave po strani i izađu iz društvenog vakuuma u koji su ih satjerale njihove duhovno-političke vođe – poručio je predsjednik Savjeta Branislav Šušljik.


 Prema mišljenju Šušljika i drugih članova Savjeta koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske, muslimansko postrojavanje u Bihaću, Mostaru, Tuzli, Sarajevu, Goraždu, Zenici i Bugojnom povodom 30 godina od osnivanja takozvane Armije BiH nastavak je kontinuiranih ekscesa na koje stranci uvježbano žmire.
 
- Utakmica Premijer lige BiH biva prekinuta da bi igrači iftarili?! I onda se u FBiH pitaju zbog čega navijamo za Srbiju, a ne za BiH. Zamislite da Srbi prekinu utakmicu i posluže božićnu pečenicu na terenu. Ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Sifet Podžić ne dozvoljava Srbima u Oružanim snagama BiH da nose brade u periodu od 40 dana kada im premine neko od najbližih, dok s druge strane nema ništa protiv muslimanske hadžijske brade. I sa ovakvim porukama treba da gradimo suživot i normalne odnose? – pita Šušljik.
 
Iz Savjeta za bezbjednost i boračko-invalidsku zaštitu RSS naglašavaju da u narednim danima, umjesto gotovo čaplinovske groteske koja stiže iz FBiH „da je Armija BiH oružana sila nastala od nenaoružanog naroda“, očekuju osudu od nadležnih institucija, ove još jedne u nizu opasne bošnjačke retorike.