NA KONKURS ORUŽANIH SNAGA BIH PRIJAVILO SE 819 DJEVOJAKA I MLADIĆA :: Semberija INFO ::

 

NA KONKURS ORUŽANIH SNAGA BIH PRIJAVILO SE 819 DJEVOJAKA I MLADIĆA


Foto
Na konkurs za prijem 500 kandidata za posao u početnom činu vojnika u Oružanim snagama BiH prijavilo se 819 osoba.

Oglas je bio otvoren mjesec dana odnosno do prošlog petka, 24. aprila. Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Ministarstvo odbrane BiH, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Na oglas su se mogli prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove konkursa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

Testiranja kandidata će biti obavljeno u centrima za regrutovanje u: Sarajevu - kasarna "Rajlovac", Banjoj Luci - kasarna "Kozara", Čapljini - kasarna "Božan Šimović" i Tuzli - vojna baza "Aerodrom Dubrave".

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

(Glas Srpske)