DODIK ČESTITAO SVJETSKI DAN SLOBODE MEDIJA :: Semberija INFO ::

 

DODIK ČESTITAO SVJETSKI DAN SLOBODE MEDIJA


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je novinarima i svim zaposlenim u medijima 3. maj - Svjetski dan slobode medija, ističući da oni svojim profesionalnim, istinitim i pravovremenim informisanjem javnosti daju važan doprinos izgradnji slobodnog i demokratskog društva.

Mediji su jedan od najvažnijih stubova svakog društvo i s toga je neophodno da se u svom radu rukovode isključivo profesionalnim standardima. Naša zajednička obaveza je da omogućimo slobodu medija, bolji položaj i bolje uslove rada svih zaposlenih u medijima – istakao je Dodik.

On je naglasio da je sloboda medija od velike važnosti za opstanak demokratije, ali i da se treba zajedno boriti protiv zloupotrebe te slobode i pojave dezinformacija.

– Zajedničkim naporima potrebno je očuvati slobodu izražavanja i istinitog informisanje i omogućiti novinarima da javnosti pruže objektivnu i pouzdanu informaciju, te da za takav svoj posao budu adekvatno plaćeni – naveo je Dodik u čestitki.

Generalna skupština UN proglasila je 1993. godine 3. maj za Međunarodni dan slobode medija, ukazujući tako na značaj nezavisnosti medija i podsjećajući vlade da je njihova dužnost da podrže slobodu izražavanja.

(Srpska info)