Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH u posjeti Bijeljini: Vidne su pozitivne promjene u gradu :: Semberija INFO ::

 

Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH u posjeti Bijeljini: Vidne su pozitivne promjene u gradu


Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Majkl Skenlan sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarao je o stanju u gradu, perspektivama razvoja i toku najvažnijih projekata. Posjeta je uslijedila nakon 15 godina, a Skenlan je konstatovao da su se u tom periodu desile pozitivne promjene i da je, kako je rekao “jedva prepoznao Bijeljinu“. Prema riječima gradonačelnika Mićića, Gradska uprava nastavlja sa unaprijeđenjem grada i izrazio je zadovoljstvo da svi koji dolaze u zvanične posjete, konstatuju da je u Bijeljini vidan napredak.

-Prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH sam upoznao sa svim važnim projektima koje smo realizovali u proteklom periodu i naglasio sam da nam je najvažniji cilj zadržati mlade ljude na ovom području otvaranjem novih radnih mjesta, a tome mogu doprinijeti i industrijske zone koje sam mu prezentovao, rekao je Mićić i dodao da je Skenlana upoznao i o projektu izgradnje auto-puta koji će doprinijeti da Bijeljina bude još  atraktivnije mjesto za život. Na sastanku se razgovaralo i o manjinskim narodima koji žive na području Bijeljine, pomoći vjerskim zajednicama, zbrinjavanju romske populacije.

-Bijeljina je već prepoznatljiva kao grad jednakih šansi, grad u kom se vodi računa o potrebama svih građana i iskreno se nadam da će prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Majkl Skenlan, pozitivne utiske prenijeti i drugima koji to treba da čuju, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Semberija INFO/O.Stjepanović