POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI IZMEĐU AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU I BRČANSKOG PODODJELjENjA ZA LjUDSKE RESURSE :: Semberija INFO ::

 

POTPISAN SPORAZUM O SARADNjI IZMEĐU AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU I BRČANSKOG PODODJELjENjA ZA LjUDSKE RESURSE


Foto
U organizaciji Međunarodne škole za javnu upravu (ReSPA) u Mostaru je organizovan prvi sastanak Foruma direktora agencija za državnu službu/upravu u Bosni i Hercegovini, koji uključuje i predstavnika Brčko distrikta BiH kroz funkciju šefa Pododjeljenja za ljudske resurse.
 
Sastanak koji je održan 31. maja i 1. juna ove godine  ispunio je dva glavna cilja i to zvanično pokretanje Foruma direktora i uspostavljanje platforme za diskusiju među učesnicima o nizu pitanja koja se tiču funkcije upravljanja ljudskim resursima.
 
Razgovarano je  o prezentaciji  prioriteta u radu,  budućim  zajedničkim  aktivnostima, prioritetima za modernizaciju jedinica za ljudske resurse, identifikaciji potencijalnih zajedničkih projektnih inicijativa te održivosti foruma uključujući i mogućnost samofinansiranja.
 
Na sastanku je potpisan Sporazum o saradnji i dogovorena dinamika budućih aktivnosti usmjerenih na jačanje kapaciteta državnih službenika kako u agencijama za državnu službu/upravu i Pododjeljenju za ljudske resurse, tako i u drugim, pojedinačnim institucijama i organima; te zaštiti i afirmaciji pozicije i statusa potpisnika Sporazuma, kao i unapređenje materijalno-tehničkih uslova u kojima iste rade.  
 
Sastanku su prisustvovali direktori agencija za državnu službu/upravu u Bosni i Hercegovini, te Arijana Ćulibrk, šefica Pododjeljenja za ljudske resurse u Vladi Brčko distrikta BiH, sa saradnicima. 
 
Sastanku su takođe prisustvovale i predstavnice Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA).