HDZ i SNSD u Domu naroda traže smjenu Turkovićeve :: Semberija INFO ::

 

HDZ i SNSD u Domu naroda traže smjenu Turkovićeve


SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine na današnjoj sjednicio raspravljaće o inicijativi HDZ i SNSD-a za smjenu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Bisere Turković.


Šef Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara je na početku sjednice u ime HDZ i SNSD-a zatražila je da se pokrene inicijativa za smjenu Turkovićeve zbog "samovoljnog vaninstitucionalnog djelovanja" čime je nanijela štetu BiH.

Delegat bošnjačkog naroda Denis Bećirović smatra da je ovaj prijedlog besmislen i da je odavno trebalo tražiti smjenu kompletnog Savjeta ministara jer smatra da je ovaj saziv najlošiji.

Ova tačka dnevnog reda je na sjednici usvojena.

Dom naroda nije prihvatio Bećirovićevu inicijativu da se formira istražna komisija koja bi ispitala i javnosti ponudila informaciju na koji način je izglasano povećanje plata izabranim i imenovanim zvaničnicima BiH.

Delegat srpskog naroda Mladen Bosić zatražio je da se formira zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH da se usaglasi identičan tekst o izmjeni Zakona o dopuni zakona o PDV-u, ali je predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić rekao da u Dom naroda nije stigao tekst ovog zakona.

Podsjetimo, ranije danas Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, napisao je na svom Tviter nalogu da će biti pokrenuta inicijativa za smjenu Turkovićeve,


Glas Srpske