Doček Nove godine na otvorenom: Popularni izvođači nastupaju širom regiona :: Semberija INFO ::

 

Doček Nove godine na otvorenom: Popularni izvođači nastupaju širom regiona


Foto: Ilustracija
Još samo jedan dan dijeli nas od "najluđe noći" u godini. I dok neki biraju Novu godinu proslaviti u toplini svog doma ili u restoranima, drugi pak odlaze na trgove i koncerte na otvorenom kojih ove godine ne manjka. Nakon "pandemijske" pauze, mnogi regionalni turistički centri odlučili su organizirati javni doček Nove 2023. godine.

Kada je riječ o Bosni i Hercegovini, ubjedljivo najluđi provod nudi Sarajevo koje je već tradicionalno preplavljeno turistima za novogodišnje praznike. Građane glavnog bh. grada i sve njegove posjetioce će u novu godinu uvesti popularna grupa “Dubioza kolektiv” koja će u 23 sata nastupiti na stageu ispred Vječne vatre.

Prvi dan u Novoj godini u Sarajevu će atmosferu do usijanja dovesti splitski hip hop sastav TBF koji će nastupiti u Domu mladih.

Banja Luka se priprema za spektakularni doček Nove godine na Trgu Krajine, gdje građane i turiste, prema najavi organizatora, očekuje fenomenalna atmosfera uz Gocu Tržan, Legende i Galiju.

Program 31. decembra počinje u 21 sat kada će prvo nastupiti grupa Legende, a potom Goca Tržan, koja će sve posjetioce zabavljati do jedan sat iza ponoći.

Banjalučani i ostali turisti će 1. januara moći uživati u hitovima grupe Galija koja će novogodišnju noć provesti na trgu pred publikom u Brčko distriktu.

Tuzla će ugostiti Zabranjeno pušenje, Mostar Željka Bebeka, a u Bihaću će građane brzim ritmovima zagrijati Tijana Dapčević. Zeničani će se od ove godine oprostiti uz koncert Divanhane, Amela Ćurića i Jelene Čabarkape.

Građanke i građani Bijeljine će na gradskom trgu plesati uz hitove grupe Kerber, a grad Trebinje će  za novogodišnju noć ugostiti muzičara Peđu Jovanovića.

(N1)