Čedomir Stojanović na sastanku sa šeficom političkog odjeljenja EUSR-a – Napredak u ekonomskim reformama u BiH :: Semberija INFO ::

 

Čedomir Stojanović na sastanku sa šeficom političkog odjeljenja EUSR-a – Napredak u ekonomskim reformama u BiH


Predsjedavajući Kluba poslanika Srpski klub u PD Parlamentarne skupštine BiH Čedomir Stojanović razgovarao je sa šeficom Političkog odjeljenja Kancelarije specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR) Elisabet Tomasinec.

„Na sastanku sa gospođom Tomasinec razgovarali smo o prioritetima evropske agende za BiH, kao i o mogućnostima ubrzanja ispunjavanja 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, posebno nakon što je Bosna i Hercegovina u decembru prošle godine dobila status kandidata za punopravno članstvo u EU“, rekao je Stojanović nakon sastanka.

On je istakao i da je pozdravljen ubrzan proces uspostavljanja vlasti na državnom nivou, kao i usvajanje Zakona o budžetu institucija BiH za ovu godinu.

„Takođe je konstatovan napredak u usvajanju programa ekonomskih reformi, koji je omogućio aktivaciju paketa podrške EU vrijednog 70 miliona evra, koji će biti iskorišten za unapređivanje stanja u sektoru energetike“, dodao je Stojanović.

Na sastanku je istaknuta i značajna uloga Parlamentarne skupštine BiH u procesu evropskih integracija BiH i usvajanju legislative kojom bi bili ispunjeni ključni prioriteti iz evropske agende za BiH“.


Dešavanja u Bijeljini