CIVITAS USAinBiH - Smotra pobjednika 2023 :: Semberija INFO ::

 

CIVITAS USAinBiH - Smotra pobjednika 2023


Promocija školskih, pobjedničkih timova „Projekt građanin/Ja građanin“ praktične nastave: 350 učenika iz cijele Bosne i Hercegovine, u Parlamentarnoj skupštini BiH, predstavlja svoja rješenja različitih problema javne politike koja se, kako kažu učenici, trebaju usvojiti i provoditi na lokalonoj i višim nivoima vlasti

Revijalna smotra CIVITAS školskog programa građanskog obrazovanja – obrazovanja za demokratiju i ljudska prava „Projekt građanin/Ja građanin“ održaće se u Velikoj sali – Sali zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas, u četvrtak, 18. maja, sa početkom u 13 časova.

-U programu Smotre promovišemo 36 školskih timova i više od 320 učenika - pobjednika „Projekt građanin/Ja građanin“ školskih takmičenja održanih u svih 10 kantona Federacije Bosne i Hercegovine, 7 regija Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske i u Brčko distriktu BiH. Pobjednički timovi će biti predstavljeni u kategoriji osnovnih i kategoriji srednjih škola’’, navedeno je iz Obrazovni centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS.