Dodik: Nikog ne uslovljavam, predstavljam narod :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Nikog ne uslovljavam, predstavljam narod


Фото - РТРС
Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da nije došao na sastanak sa partnerima na bh. nivou da bi nekog uslovljavao.

- Ovdje nema nikakvog uslovljavanja. Ja nisam došao da nikoga uslovljavam. Ja da sam birao, ne bih nikad ovdje došao, ali radim svoj posao. Fama koja se pravi u FBiH kako neko krši ovo ili ono, a stvari su krenule prirodnim tokom, imaju istrage. Ja sam već dao neku izjavu u SIPA, pa ćemo vidjeti dalje o ugrožavanju ustavnog projekta - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da predstavlja narod i da je najvažnije sačuvati minimalno povjerenje kroz institucionalnu ravnotežu koju je uspostavio Dejtonski sporazum.

- Postoji Ustav BiH, on je jasno pozicionirao BiH kao zemlju sastavljenu od dva entiteta i tri naroda i ponašam se u okviru toga. BiH ima ovlašćenja koja su joj Ustavom data, ono što nije izričito dato Ustavom pripada entitetima i tu je sve jasno, nemamo mi mnogo oko toga šta razgovarati - poručio je Dodik.

U Sarajevu je u toku sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i lideri Trojke. Na sastanku se očekuju razgovori o rješavanju problema u funkcionisanju vlasti na bh. nivou.


RTRS