Košarac: Ambasada SAD u stilu lokalnog šerifa drži lekcije rukovodstvu Srpske :: Semberija INFO ::

 

Košarac: Ambasada SAD u stilu lokalnog šerifa drži lekcije rukovodstvu Srpske


Фото - РТРС
Američka ambasada svakodnevnim pisanijama jača naše uvjerenje da nije dobronamjerna prema Republici Srpskoj i srpskom narodu - rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac.

Košarac je u svojoj objavi na Instagramu istakao da je Ambasada SAD odavno izašla iz okvira pristojnog diplomatskog ponašanja, "pa u stilu lokalnog šerifa uzimaju sebi za pravo da drže lekcije narodnom voljom izabranom predsjedniku i rukovodstvu Srpske.

- Znaju dobro da politika predsjednika Dodika čuva i štiti Republiku Srpsku. Zato ga i napadaju! I kada mislite da je američko bahaćenje doseglo vrhunac, demantuju vas novim nivoom drskosti, cinizma i arogancije - navodi Košarac.

On tvrdi da je jučerašnji osvrt Ambasade SAD jalov pokušaj da opravdaju negativan odnos prema Srpskoj i uporno kršenje prava srpskog naroda da na demokratski način, legalno i legitimno, izabere svoje političke predstavnike.

- Ponoviću ono što sam ranije rekao - ambasador Marfi je poprimio isuviše sarajevskih mirisa i u maniru čaršijskog šanera kreira nove podvale i plasira laži. Zastrašujuća je činjenica da su spremni na sve, osim da prihvate istinu - kaže ministar.

Ma koliko im to teško palo, dodaje Košarac, istina je da srpski narod i Republika Srpska podržavaju politiku Milorada Dodika i rukovodstva Srpske.

- Istina je da takvo opredjeljenje srpski narod dokazuje u svakom izbornom ciklusu. Istina je da Amerika apsolutno nema veze s tim! - zaključio je Košarac.


​RTRS