Mladić iz BiH stao da odmori pored puta u Hrvatskoj pa poginuo :: Semberija INFO ::

 

Mladić iz BiH stao da odmori pored puta u Hrvatskoj pa poginuo


Državljanin BiH (28) poginuo je rano jutros dok je odmarao na proširenju pored puta u Hrvatskoj.

Nesreća se dogodila jutros u 5.45 časova u mjestu Baćina, na području Ploča.

Iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske saopšteno je da se državljanin BiH u trenutku saobraćajne nesreće nalazio pored vozila koje je prethodno zaustavio na makadamskom proširenju uz državni put D-8.

Do tragedije je došlo kada je 59-godišnji državljanin samoproglašenog Kosova, krećući se iz smjera Splita u smjeru Dubrovnika, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao i izlaskom iz desnog zavoja prešao na suprotnu kolovoznu traku, a potom i na makadamsko proširenje uz put.

Potom je udario je u 28-godišnjeg državljanina BiH  koji je stajao pored svog vozila.

Nakon što ga je udario, vozilo njemačkih registarskih oznaka sletjelo je u provaliju na dubinu od oko dva metra, prenosi Index.

Od posljedica udara, 28-godišnjak je stradao na licu mjesta  dok je putnica iz njegovog vozila, takođe državljanka BiH, zadobila lakše tjelesne povrede, a maloljetno dijete je ostalo nepovrijeđeno.

Vozač koji je skrivio ovu saobraćajnu nesreću zadobio je teške tjelesne povrede i on je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju, dok su putnici iz njegovog vozila: 52-godišnjakinja, 23-godišnjak i 21-godišnjakinja, svi državljani samoproglašenog Kosova, prošli bez povreda.

Za vrijeme trajanja uviđaja kojim su rukovodili policijski službenici saobraćaj na ovom dijelu Jadranske magistrale odvijao se naizmjenično jednim prometnim trakom, uz regulaciju policijskih službenika.

Saobraćaj je u potpunosti otvoren u 8.40 časova.

 (Nezavisne)