Mišković ulazi na tržište BiH sa svojom verzijom Amazona :: Semberija INFO ::

 

Mišković ulazi na tržište BiH sa svojom verzijom Amazona


FOTO: Tanjug
Regionalni div online prodaje Ananas, koji je u vlasništvu Delta Holdinga, planira ove godine veliki ulazak na tržište Bosne i Hercegovine.

Ananas je dio poslovnog carstva Miroslava Miškovića, jednog od najbogatijih ljudi u regionu, i zamišljen je kao regionalna inačica američkog Amazona, što mu već i sama sličnost u imenu sugerira, piše BiznisInfo.ba.

Projekt je krenuo iz Srbije a u 2023. je zabilježio izuzezno veliki rast – na 94 posto poštanskih brojeva isporučeno je dva ili više Ananas paketa, a broj partnera porastao je više od tri i po puta u odnosu na 2022. godinu.

Cilj je da u 2024. godini broj trgovaca poraste na preko 2.000, i da ukupan promet preko ove platforme bude preko 70 miliona evra, rečeno je na godišnjoj konferenciji Delta Holdinga koja je danas održana u Beogradu.

Regionalna ekspanzija već je počela. Ananas je prošle godine otvorio svoje kancelarije u Sjevernoj Makedoniji, a takođe je preuzeo neke lokalne konkurente.

Kako je danas rečeno, u ovoj godini planiraju je izlazak na nova tržišta regiona – Crnu Goru već u prvoj polovini godini, a početkom druge polovine ove godine i na tržište BiH.

U planu su i tržišta Kosova i Metohije i Albanije.

Inače, kako je danas rečeno, cijeli Delta Holding je u 2023 godini ostvario rekordne prihode od prodaje u iznosu od 860 miliona evra, što je 12 posto više nego u prethodnoj godini. Profit prije oporezivanja bio je 88 miliona evra (+18 posto).

U 2024. Delta Holding planira prihode koji će prvi put preći milijardu evra.

Kompanija je u 2023. investirala više od 140 miliona evra, dok do 2027. godine planira investicije preko 900 miliona evra, od čega najviše u sektor nekretnina.

(Nezavisne)