BIJELjINA: SASTANAK SA DELEGACIJOM KANTONA SARAJEVO :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: SASTANAK SA DELEGACIJOM KANTONA SARAJEVO


Delegacija Kantona Sarajevo, na čelu sa Edinom Fortom premijerom Kantona Sarajeva i Elmedinom Konakovićem predsjednikom Skupštine Kantona Sarajevo, posjetili su Bijeljinu i održali radni sastanak sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i načelnicima odjeljenja Gradske uprave.



Predsjednik Skupštine KS Elmedin Konaković je izrazio zadovoljstvo viđenim i što su imali priliku razmijeniti iskustva. Prema njegovim riječima, “ako ne mogu visoke politike da se dogovore i ako su zakočile procese u zemlji, niži organi mogu i hoće, mislim na lokalne nivoe, kantone, da popravljaju ono što visoka politika kvari”.

Premijer KS Edin Forto, takođe je izrazio zadovoljstvo boravkom u Bijeljini i najavio da će uskoro poslati poziv za uzvratnu posjetu.
- Želimo da razgovaramo o najboljim praksama u lokalnim zajednicama u BiH, gdje možemo pomoći, ali i obratno.Sretni smo da imamo zajedničkih ideja, što me posebno raduje, a zadovoljstvo mi je vidjeti kako je Bijeljina nametnula imidž poslovne lokalne zajednice. Najveći fokus je na privatnom sektoru i to i mi u Sarajevu pokušavamo da izborimo, da pokažemo da je taj sektor motor razvoja. Razgovarali smo o konkretnim projektima, kao npr. o plasmanu proizvoda “Proizvedeno u Semberiji”, rekao je Forto.

Gradonačelnik Mićo Mićić, sastanak je ocijenio veoma dobrim, jer je cilj napraviti što bolji ambijent za bolji život građana.
- Bijeljina je godinama bila žitnica BiH i postojala je saradnja. Sve projekte koje rade sa međunarodnim organizacijama i donatorima, nastojaćemo da “prepišemo”, kako bismo povukli dio sredstava iz EU, rekao je Mićić.

Semberija info - O. Stjepanović
Foto - B- Milošević