Nešić i Štic o situaciji u BiH i daljoj saradnji :: Semberija INFO ::

 

Nešić i Štic o situaciji u BiH i daljoj saradnji


Ненад Нешић и Ласло Штиц - Фото: РТРС, Уступљена фотографија
Izvor: RTRS

​Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić u razgovoru sa novoimenovanim komandantom Eufora u BiH Laslom Šticom ukazao je na napredak koji je resorno ministarstvo postiglo u posljednjoj godini u jačanju odnosa sa bezbjednosnim agencijama EU, uspostavljanjem operativne saradnje sa Evropolom, te započetim pregovorima za saradnju sa Fronteksom.

Nešić je na današnjem sastanku u Sarajevu naglasio da očekuje visok nivo saradnje sa Euforom s ciljem očuvanja bezbjednog okruženja u BiH, regionu, ali i u EU, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

On je poželio Šticu mnogo uspjeha na novoj dužnosti, ocijenivši njegov dolazak na ovu poziciju važnim za buduću saradnju jer, osim bogatog vojnog iskustva, dolazi iz zemlje koja izuzetno dobro poznaje situaciju u BiH i regionu, te ima izbalansiran pristup i najbolje razumijevanje odnosa u regionu i specifičnosti u BiH.

Štic je predstavio ključne prioritete u ispunjavanju misije Eufora i doprinosu očuvanja mira i stabilnosti u BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u BiH i viđenju buduće saradnje Ministarstva bezbjednosti i Eufora.