Na Šestom međunarodnom festivalu jakih alkoholnih pića Zlatni Čokanj u Zenici učesnici iz Lopara ostvarili zapažene rezultate :: Semberija INFO ::

 

Na Šestom međunarodnom festivalu jakih alkoholnih pića Zlatni Čokanj u Zenici učesnici iz Lopara ostvarili zapažene rezultate


Na Šestom međunarodnom festivalu jakih alkoholnih pića Zlatni Čokanj u Zenici učesnici iz Lopara ostvarili su zapažene rezultate.Na takmičenju je učestvovalo 315 takmičara, sa 750 uzoraka iz 12 zemalja svijeta. 



U kategoriji šljiva barik starija od 3 godine zlatnu medalju osvojili su Milovanović Radan i Jakovljević Vinko iz Jablanice. U kategoriji bezbojnih rakija Spasojević Slobodan osvojio je zlatnu medalju,a Dalibor Maleš iz Lopara osvojio je bronzanu medalju.U kategoriji šljiva barik do 3 godine starosti Dalibor Maleš iz Lopara odvojio je zlatnu medalju. U kategoriji likera-kruškovac zlatnu medalju osvojio je Slobodan Spasojević iz Vukosavaca.



Bijeljina je imala dva predstavnika.

Destilerija Stupanj je osvojila zlatne medalje u kategoriji šljiva barik starija od 3 godine, šljiva barik mlađa od 3 godine ,viljamovka, dunja,dunja barik.

Vulović Miodrag iz Popova osvojio je tri zlatne medalje i to u kategoriji šljiva barik starija od 3 godine ( 2 medalje) i u kategoriji kajsija barik.



Festival je trajao jedan dan,posjetilo ga je više od 900 ljudi,organizovan je od strane udruženja Zlatni Čokanj iz Zenice,uz podršku Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Srpskog prosjetnog društva Prosvjeta iz Zenice.

Festival je organizovan u prostorijama starog pozorište u Zenici.