POČELA PRVA STRUČNA KONFERENCIJA O JAVNIM NABAVKAMA U BIH - DAJANA 2019 - DANI JAVNIH NABAVKI 2019 - MEĐU PRIJATELjIMA KONFERENCIJE SU SEMBERSKE NOVINE I PORTAL SEMBERIJA INFO :: Semberija INFO ::

 

POČELA PRVA STRUČNA KONFERENCIJA O JAVNIM NABAVKAMA U BIH - DAJANA 2019 - DANI JAVNIH NABAVKI 2019 - MEĐU PRIJATELjIMA KONFERENCIJE SU SEMBERSKE NOVINE I PORTAL SEMBERIJA INFO


Prva stručna konferencija o javnim nabavkama u Bosni i Hercegovini, DAJANA 2019, počela je danas u sarajevskom hotelu Hils (Hills). Agencija Evropa komunikacije iz Banjaluke organizator je ove konferencije, sa velikim brojem učesnika iz cijele BiH, koja se održava 11. i 12. novembra 2019. godine.



- Zakon o javnim nabavkama u BiH primjenjujemo svakodnevno, međutim još uvijek se javljaju razne dvojbe o njegovoj ispravnoj primjeni. Dovoljna je mala greška, za koju nismo ni mislili da ja važna, pa da propadne postupak javne nabavke na kojem smo radili mjesecima ili da izgubimo, kao dobavljač, ugovor koji nam puno znači. Konferencija ima za cilj da okupi relevantne ličnosti iz BiH kako bi razmotrili značajna pitanja iz ove oblasti i kako bi učesnici mogli da razmijene različita saznanja, iskustva i informacije, ali i uspostave direktne poslovne kontakte, poručuju iz Agencije Evropa komunikacije.

Među prijateljima ove konferecije su i naše Semberske novine te portal Semberija info.