PETROVIĆ: PDP i SDS su glasali protiv korupcije i kriminala :: Semberija INFO ::

 

PETROVIĆ: PDP i SDS su glasali protiv korupcije i kriminala


“Glasom za Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, PDP i SDS su glasali protiv korupcije i kriminala koju ta institucija trenutno, nažalost, predstavlja. Tužni su pokušaji iz SNSD da atakuju na našu nacionalnu svijest, jer glas za prestanak njihovog mandata je glas razuma. To nije glasanje protiv Srbina Tegeltije, nego protiv svih nečasnih i kontroverznih radnji koje sprovodi otkad je na čelu VSTS“, rekla je Anja Petrović, portparol PDP-a.
 
„Napadi koji dolaze iz SNSD-a po ovom pitanju su providni i besmisleni i samo potvrđuju da su i oni, zajedno sa svojim  koalicionim partnerima u Sarajevu, SDA i HDZ BiH, duboko upetljani u pravosuđe i doprinose katastrofalnom stanju u kojem se nalazi“, dodala je.
 
Petrović je rekla da je dosta čekanja da se stanje u ovoj oblasti samo od sebe sredi i da će PDP uvijek nedvosmisleno podržati prijedloge koji će pomoći da pravosuđe bude nepristrasno, depolitizovano i profesionalno:
 
„Prije 8 mjeseci Parlament BiH je donio zaključke kojima su tražene ostavke članova VSTS i ništa nije urađeno po tom pitanju. Sasvim je logično da nakon toliko vremena neko to pokrene sa mrtve tačke, u ovom slučaju gospodin Mektić, a da ga u tome podržimo“, rekla je Petrović.
 
Ona je istakla da su licemjerne i smiješne optužbe iz SNSD-a da PDP i SDS ne poštuju zaključke NSRS:
 
„SNSD i prije nego predloži zaključke misli kako će ih prekršiti. Predlože političkim liderima iz Republike Srpske jedan zakon, a već drugi dan u proceduru predaju sadržajno potpuno drugačiji. Odmah nakon sjednice NSRS Dodik je glasao za pojedine tačke na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH. Prije nekoliko dana sudije Ustavnog suda BiH iz Republike Srpske glasali su za oduzimanje zemljišta Gradu Banjaluka. Danas su iz SNSD glasali potvrdno na konstititutivnoj sjednici Komisije za imenovanje CIK. Samo neka oni ne govore o poštivanju NSRS, Republike Srpske i naroda. Sve dok podržavaju katastrofalno stanje u pravosuđu, ali i drugim oblastima, oni ne pokazuju ni gram poštovanja i odgovornosti ni prema kome, osim prema sebi i svojim politikantskim potrebama“, zaključila je Petrović.
 
Informativna služba PDP-a