PREMINUO BORA DRLjAČA :: Semberija INFO ::

 

PREMINUO BORA DRLjAČA


Folk pevač je preminuo nakon nekoliko operacija

Pevač narodne muzike Bora Drljača preminuo je danas, 11. oktobra, u 80. godini života, saznaje Telegraf.rs.
Kako saznajemo, pevač je preminuo u kući.

U poslednjih nekoliko meseci više puta je bio hospitalizovan.

U junu ove godine je ponovo primljen u bolnicu, na hirurško odeljenje onkologije u Kliničkom centru Srbije, ovaj put radi lečenja melanoma na koži. Operisan je tada i otklonjen mu je melanom, kao i žlezde koje su se nalazile oko njega.

U novembru 2019. godine operisao je tumor na debelom crevu, a nakon toga usledilo je još nekoliko operacija.
Bora je za Telegraf pre nekoliko meseci podelio kroz šta je prošao, nakon operacije debelog creva.

- Bio sam na operaciji, više sam proveo vremena u bolnici nego kod kuće za ovo vreme izolacije. Bolje mi je i sigurnije bilo u bolnici nego kod kuće. Bio sam više od mesec i po dana u bolnici, zbog tromba koji sam dobio nakon operacije debelog creva. Za to nema operacije, nema lekova, nego samo ležanje i injekcija, jedna ujutru, uveče ili preko infuzje. Tako da sam bez veze proveo mesec i po dana u bolnici, dosladilo mi ležanje, nisam znao da hodam kad je trebalo da idem kući - počeo je priču Bora 12. maja.

- Sve je prošlo kako treba, još čekam terapiju, a bio sam i na konzilijumu. Oni su na magnetnoj videli nešto između debelog creva, međutim, nije maligno, nije bilo ništa. Još nisam konce skinuo, baš sam danas zvao doktora da skinem konce. Valjda će sve biti u redu i godine su tu. Kad pričam sa ljudima kažu mi: "Ti nisi bolestan, zvoni ti glas", da , samo mi je glas ostao, mogu da pevam šta hoću - ispričao nam je tada pevač.
 
(Telegraf.rs)