Vučić se sastao sa patrijarhom Porfirijem :: Semberija INFO ::

 

Vučić se sastao sa patrijarhom Porfirijem


BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u ponoć sa patrijarhom srpskim Porfirijem, rečeno je Tanjugu u Predsjedništvu Srbije.

Vučić i patrijarh sastali su se nakon što je patrijarhu zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

Vučić je prethodno sinoć, komentarišući tu zabranu, poručio da će preduzeti sve mjere da zaštiti srpski narod “poslije naoružavanja Albanaca i poslije podizanja njihove borbene gotovosti.

-Sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu hteli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju - naveo je Vučić u snimku objavljenom na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav.

On je, povodom zabrane ulaska patrijarhu Porfiriju na KiM, naglasio da se to nikad u istoriji nije dogodilo.

-I baš ih briga. Besmisleno saopštenje, nevažno...Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više - naveo je on.

On je naglasio da, u skladu sa tim, želi da obavijesti “da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije”.

-U skladu sa tim, a posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju - poručio je Vučić.


Tanjug / Glas Srpske