U 10 mjeseci 28 puta krao u Lidlu, svaki put ga ulovili :: Semberija INFO ::

 

U 10 mjeseci 28 puta krao u Lidlu, svaki put ga ulovili


Nenad zvan Roki (58) mogao bi završiti u zatvoru nakon čak 28 neuspjelih pokušaja krađa u Lidlovim marketima u Zagrebu.

Optužnica protiv njega postala je pravosnažna pa se Rokiju sudi za izrazitu upornost u činjenju krivičnih djela, zbog kojih mu prijeti sedam mjeseci zatvora.

Nije ukrao ništa, uvijek je pokušao izaći s robom male vrijednosti, ali čini se da mu zatvor ne gine, piše Danica.hr.

Tokom istrage nije želio iznositi svoju obranu, već se branio ćutanjem. Sud je utvrdio da je Roki nezaposlen, sa završenom osnovnom školom, neoženjen, otac jednog djeteta i osuđivan.

On je vjerovatno najnespretniji lopov na svijetu jer je u 10 mjeseci čak 28 puta pokušao ukrasti stvari iz Lidla i baš svaki je put bio otkriven. Zaustavilo ga je obezbjeđenje, koje mu je oduzelo otuđeni proizvod, ali je uvijek pušten zbog male vrijednosti stvari.

Krao je u tri Lidlova supermarketa u Zagrebu. Najviše je krao Cedevitu, Franck kafu i Vegetu, ponekad Karlovačko pivo, Nutelu, Milka čokoladu, pecivo i salamu.

Obezbjeđenje je svaki od tih 28 puta o svemu odmah obavještavalo policiju. Oni nisu izlazili na teren jer su ukradeni artikli uvijek bili male vrijednosti. Ukupno je u 10 mjeseci pokušao ukrasti robu vrijednu oko 584 evra - u prosjeku oko 21 evro po svakoj krađi, navodi Danica.

Ipak, nakon 28. neuspjelog pokušaja Lidl je odlučio podnijeti krivičnu prijavu protiv njega. Dokaže li mu se krivica, moraće sedam mjeseci u zatvor.

(Nezavisne)