Ranjen Srbin na sjeveru Kosova :: Semberija INFO ::

 

Ranjen Srbin na sjeveru Kosova


ZVEČAN - Srbin M. J. iz Zvečana ranjen je kasno sinoć iz vatrenog oružja nedaleko od tog mjesta u blizini Bistričkog mosta.

Kako nezvanično saznaje Kosovo onlajn, na njega je pucano dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu,

Prema riječima doktora Nikole Radojičića, dežurnog hirurga KBC "Kosovska Mitrovica", M.J. je operisan i nalazi se u šok sobi.

- Nešto posle 22 sata na naše odeljenje primljen je pacijent sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša. Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan. Zaustavljeno je krvarenje i on je sada trenutno van životne opasnosti i smešten je u jedinici intenzivne njege na dalje praćenje - rekao je Radojičić za Kosovo onlajn.

Kako kažu u Domu zdravlja Zvečan, gdje je M. J. primljen i odakle je sanitetom prevezen u bolnicu u Sjevernoj Mitrovici, navodi Kosovo onlajn, ranjeni je rekao da su na njega pucali pripadnici specijalne jedinice takozvane Kosovske policije - ROSU.

Kosovska policija tvrdi da policajci nisu učestvovali u razmjeni vatre.

-Kosovska policija je 10. aprila 2023. oko 23:48 dobila informacije o povređenom vatrenim oružjem na sjeveru i relevantne policijske jedinice preduzele su hitnu policijsku akciju kako bi sproveli istragu povodom dobijenih informacija - saopšteno je iz policije. 

Iz policije tvrde da nisu poznate okolnosti ranjavanja, ali da njihovi pripadnici sinoć i noćas nisu učestvovali u bilo kakvoj, kako su napisali, "razmjeni vatre sa pojedincem ili grupom".

-Stoga, na pisanje ili pitanja koja su upućena Kosovskoj policiji od strane pojedinih srpskih medija, da li je Kosovska policija umiješana u pucnjavu i ranjavanje lica sinoć na Bistričkom mostu, odgovaramo da je na osnovu zvaničnih informacija, dokazano da Kosovska policija nije uključena u nikakav slučaj pucnjave, te ostaje posvećena istraživanju načina na koji je povrijeđeno lice koje se nalazi na liječenju u bolničkom centru u Sjevernoj Mitrovici - zaključuju iz Kosovske policije.   


Glas Srpske