DUGOGODIŠNjA SARADNjA NA DOBROBIT GRAĐANA LOZNICE I UGLjEVIKA :: Semberija INFO ::

 

DUGOGODIŠNjA SARADNjA NA DOBROBIT GRAĐANA LOZNICE I UGLjEVIKA


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović istakli su danas bratske odnose koje dugo njeguju i ukazali da će saradnja biti još jača na dobrobit građana.

Perić je istakao da je opštinu Ugljevik i grad Loznicu vezuju i dvije istorijske ličnosti, koje su živjele u istom vremenu.



"U Loznici je rođen Vuk Stefanović Karadžić, a u ugljevičkom mjestu Gornja Trnova Filip Višnjić. Oni su živjeli u istom istorijskom vremenu i pokazali da je borba srpskog naroda za slobodu i opstanak na ovim prostorima trajna", rekao je Perić.

Perić je danas prisustvovao završnoj svečanosti 86. "Vukovog sabora" u Tršiću kod Loznice, te ukazao na važnost očuvanja srpske tradicije i kulture.



"Posebno je važno sačuvati naš jezik, pismo, što je odlika da jednog naroda, njegovog postojanja", rekao je Perić nakon susreta sa Petrovićem.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izrazio je zadovoljstvo dugogodišnjom saradnjom sa Ugljevikom i načelnikom Perićem koja se, kako je objasnio, ogleda kroz sve oblike društvenog života.

"Dva ista naroda s jedne i druge strane reke Drine, koji dele iste vrednosti i žele hrabro i smelo da idu u budućnost", rekao je Petrović.