Vučević: Vojska će moći pravovremeno da reaguje :: Semberija INFO ::

 

Vučević: Vojska će moći pravovremeno da reaguje


Фото - Танјуг

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je da je situacija na Kosovu i Metohiji prividno mirna i poručio da će Vojska Srbije biti na takvim pozicijama da može da izvrši svaki zadatak koji se tiče bezbjednosti države i Srba na Kosovu i Metohiji.

Vučević je naglasio da će Vojska Srbije sutra do 14.00 ili 15.00 časova završiti raspoređivanje svih jedinica i biti u stanju da ima pravovremenu reakciju.

"Vojska Srbije će biti na takvim pozicijama da može da izvrši svaki zadatak koji se tiče bezbjednosti naše države i prije svega bezbjednosti Srba na Kosovu i Metohiji", izjavio je Vučević za TV Prva.

On je istakao da je krajnji cilj predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija da etnički očisti Kosovo i Metohiju od Srba i poručio da Srbija neće dozvoliti da se pređu njene crvene linije, da "neće dozvoliti 'Oluju', 'Bljesak' ili 17. mart 2004. godine".

Vučić je napomenuo da se nada da Vojska Srbije nikada neće morati da reaguje.

"Nikome se ne ratuje, ali da gledamo na televiziji ili društvenim mrežama kako ubijaju Srbe po Kosovu i Metohiji i da ih čekamo sa toplim obrocima i ćebadima na administrativnoj liniji, to se neće desiti", poručio je Vučević.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Srbije odlučio je juče da Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog brutalne primjene sile od /predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova/ Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.


Nezavisne novine