Vučić: Očekujem dodatnu ofanzivu Kurtija na KiM i još žešći teror :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Očekujem dodatnu ofanzivu Kurtija na KiM i još žešći teror


Фото - Танјуг
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, čovjek bez riječi i časti čije poteze racionalno nije moguće sagledati koji samo želi da bude novi Enver Hodža ili Volodimir Zelenski, a zbog čega je izrazio zabrinutost da bi narednih dana sa pojačanim udarima Ukrajinaca i Kurti mogao da pojača teror nad Srbima.

- Ne možete na racionalan način da sagledate zašto oni nešto rade. On samo želi da bude novi Zelenski - rekao je predsjednik na TV Prva i dodao da očekuje veliku ofanzivu u Ukrajini koja će ići u dva smera, a što će, kako je rekao, Kurti iskoristiti za još žešći teror nad Srbima.

Predsjednik je rekao da misli da su Ukrajinci spremili više desetina brigada da će ozbiljno probiti ruske linije uz ogromne žrtve. Naglasio je da kada to govori ne navija već govori šta misli. Očekuju da se time promijeni tok ratovanja pred samit u Viljnus 12.jula, očekuju da dobiju "kart blanš" za NATO, rekao je Vučić.

- Kada to krene, a očekujem da to krene sutra ili prekosutra, narednih dana, onda ćete vidjeti dodatnu ofanzivu na KIM. Zato molim Srbe da se čuvaju, za sve koji misle da bi ti neljudi mogli da krenu na njih, da se sklone na izesno vrijeme, jer čovjek nije svoj. Plašim se da će taj teror postati još zešći, zamislio je sebe u ulozi Zelenskog, novog velikoalbanskog lidera koji će objediniti sve albanske zemlje i napraviti veliki posao - naveo je Vučić.


Tanjug / RTRS