Zabrana deljenja Netflix naloga stigla u Srbiju: Šta treba da znate :: Semberija INFO ::

 

Zabrana deljenja Netflix naloga stigla u Srbiju: Šta treba da znate


Nakon testiranja zabranje deljenja lozinki, nova pravila kompanije Netflix su stigla i u Srbiju.
Došao je dan kojeg smo se svi pribojavali - Netfix je uveo zabranu deljenja lozinki i u Srbiji! Nakon uspešnog eksperimenta koji je sproveden u Latinskoj Americi, a zatim i u zemljama kao što su SAD, Kanada, Španija i Portugalija, zabrana je sada uvedena na globalnom nivou.
 
Za korisnike u Srbiji ovo znači da se moraju pridržavati istih pravila kao i ranije pogođene zemlje. Preciznije , oni koji koriste tuđ nalog će to moći da rade isključivo pod istim krovom kao vlasnik/ca naloga, a ukoliko žele da istovremeno gledaju svoju omiljenu seriju ili neki od filmova u ponudi, domaćinstvo mora biti pretplaćeno na odgovarajući plan.
 
Na raspolaganju su Basic, Standard i Premium planovi, koji koštaju 4,99, 7,99 i 9,99 evra mesečno, a ispod možete pročitati šta svaki od njih nudi:
 
Basic
Neograničeno gledanje filmova i serija i igranje mobilnih igara bez reklama
Gledanje na JEDNOM podržanom uređaju istovremeno
HD rezolucija
Preuzimanje sadržaja na JEDNOM podržanom uređaju istovremeno

Standard
Neograničeno gledanje filmova i serija i igranje mobilnih igara bez reklama
Gledanje na DVA podržana uređaja istovremeno
Full HD rezolucija
Preuzimanje sadržaja na DVA podržana uređaja istovremeno

Premium
Neograničeno gledanje filmova i serija i igranje mobilnih igara bez reklama
Gledanje na ČETIRI podržana uređaja istovremeno
Ultra HD rezolucija
Preuzimanje sadržaja na ŠEST podržanih uređaja istovremeno
Netflix spatial audio

Netflix koristi nekoliko metoda kako bi analizirao lokaciju korisnika i primenio nova pravila korišćenja. Ovo uključuje praćenje IP adrese, identifikacionih brojeva uređaja, Wi-Fi mreža, kao i praćenje aktivnosti naloga. Identifikovanjem primarne lokacije povezane sa svakim nalogom, Netflix ograničava svoje pretplatnike na istu. Ovom lokacijom se smatra mesto odakle korisnici pristupaju Netflix-u, a obično je povezano sa kućnom Wi-Fi mrežom i uređajima povezanim na nju.
 
Već smo dobili prijave domaćih korisnika da Netflix od njih sada zahteva da potvrde svoje domaćinstvo, a kroz isti proces smo morali da prođemo i mi, što možete videti u galeriji ispod.
Netflix je u određenim državama omogućio "Extra member" funkciju kojom vlasnik/ca naloga može za određenu mesečnu naknadu dodati člana koji nije u domaćinstvu, ali odluka kompanije je da ta funkcija neće biti dostupna u Srbiji zbog sniženih cena.
 
"Na ovim tržištima (među kojima je i Srbija) ne nudimo 'Extra member' opciju s obzirom da smo nedavno snizili cene, a penetracija je još uvek relativno niska na nekima od njih. Domaćinstva koja pozajmljuju Netflix će moći da prebace svoje postojeće profile na nove i postojeće naloga", napisala je kompanija u pismu akcionarima.