Narkobos iz Srbije (70) pao sa gotovo tri tone kokaina :: Semberija INFO ::

 

Narkobos iz Srbije (70) pao sa gotovo tri tone kokaina


BEOGRAD - Gotovo tri tone kokaina zaplijenjeno je na jedrilici koja je iz Južne Amerike trebala stići u Evropu, a organizator kriminalne mreže bio je 70-godišnji državljanin Srbije. Među španskom policijom bila su i dva srpska istražitelja, budući da je Srbija i pokrenula istragu. Pitanje je gdje bi i kod koga kokain završio.

- Nekada oni pretovar rade i distribuciju na različite zemlje na moru pa se dalje manjim brodovima distribuiše, a nekada dođe u matičnu luku, što smo mi često vidjeli kod nas. Meni se čini da je akcija prerano prekinuta ili su oni imali dovoljno informacija pa su putem posebnih istražnih mjera i radnji ko treba to preuzeti ili su možda probijene mjere pa su ranije morali ići u realizaciju - poručio je Željko Cvrtila stručnjak za bezbjednost.

Osim 70-godišnjeg državljanina Srbije, uhapšeno je još pet njegovih bliskih saradnika. Četvorica, od ukupno šest uhapšenih na teritoriji Srbije. Evropol ih je označio kao “balkanski kartel”.

- Iza svakog tog čovjeka stoje dva, tri i žele zauzeti te pozicije tako da će oni vrlo brzo to nadoknadititi. Puno bi bilo bolje da se su vidjele te mreže po pojedinim gradovima, po državama, i da se uspjelo puno više te mreže srušiti. Moramo imati hapšenja, koja ja ne vidim ni kod nas, a bome ni u susjednim državama, da vidimo tko su glavni bosovi za pojedini grad, za pojedini kvart - objasnio je Cvrtila.

U otkrivanju njihovih aktivnosti pomogli su podaci iz aplikacija Sky, Anom i Encrochat.


Glas Srpske