Opljačkana crkva na Kosovu :: Semberija INFO ::

 

Opljačkana crkva na Kosovu


Foto: Tanjug
Crkva Svetog Arhangela Gavrila u srpskom povratničkom selu Osojane, u opštini Istok, na Kosovu i Metohiji opljačkana je u noći sa srijede na četvrtak.

Iz Kancelarije za KiM naveli su da posebno zabrinjava da do ovog napada dolazi nakon protivpravnog protjerivanja igumana manastira Devine vode, kao i prekopavanja srpskih grobalja i kostiju u Kosovskoj Mitrovici.

"Sve ukazuje da je reč o sistemskom pokušaju zatiranja i skrnavljenja svega srpskog na prostoru Kosova i Metohije", saopštili su iz Kancelarije za KiM.

Da je crkva obijena primijetio je jutros oko sedam časova lokalni sveštenik, a pljačku su zabilježile i kamere na kojima se vide maskirana lica kako ulaze u crkvu, prenio je B92.

"Srbe ovog metohijskog sela veoma je uznemirila ova vest, posebno jer su kao povratnici česta meta napada albanskih ekstremista, uzurpatora, pljačkaša, u kraju koji je gotovo potpuno etnički očišćen od Srba i crkve preddtavljaju mesta oko kojih se okupljaju i osećaju zaštitu i mir", navodi se u saopštenju iz Kancelarije za KiM.

​(Nezavisne)