JEDINI - SEĆANjE NA TOŠETA Premijera dokumentarca sutra :: Semberija INFO ::

 

JEDINI - SEĆANjE NA TOŠETA Premijera dokumentarca sutra


Poznati severnomakedonski pevač  Toše Proeski  izgubio je život u 26. godini, u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
Tragično nastadali pevač rođen je na današnji dan, a sutra će poštovaoci njegovog lika i dela imati prilike da premijerno pogledaju dokumentarni film koji je snimljen o njemu.
 
Film će sutra biti prikazan u Kruševu, rodnom gradu slavnog pevača. Film o Tošetu imaće priliku da pogleda i publika kod nas.

U dokumentarcu pod nazivom "Jedini - sećanje na Tošeta"  o velikom balkanskom pevaču govoriće njegova porodica, prijatelji i kolege. Svi oni podelili su uspomene i sećanja na velikog pevača, a biće u filmu će biti prikazani do sada nikad viđeni snimci i slike iz njihove privatne arhive.
 
U prvom dokumentarnom filmu o Tošetu svoja sećanja na Proeskog podelili su Toni Cetinski, Biljana Krstić, Jelena Tomašević, Bojan Marović, Ognjen Nedelkovski i mnogi drugi.

Premijera filma “Jedini - sećanje na Tođeta” o sjajnom pevaču biće 26. januara u njegovom rodnom Kruševu, a  televizijska premijera biće na Prvoj televiziji u nedelju 28. januara od 18.50.

Autorka filma je Katarina Milovanović, snimatelj Srđan Preradović i montažer Nikola Uspenski, koji su deo ekipe emisije „Eksploziv“.  U priči o Tošetu Proeskom gledaoci će imati priliku da kroz sagovornike autorke dokumentarca Katarine Milovanović upoznaju ovog velikana.

(alo.rs)