Srbadija sa Danicom Crnogorčević u Beogradu :: Semberija INFO ::

 

Srbadija sa Danicom Crnogorčević u Beogradu


SPD „Srbadija“ će nastupiti na koncertu Danice Crnogorčević, pjevačice duhovne i tradicionalne muzike, u utorak, 30. januara 2024. godine, sa početkom u 20 časova, u MTS dvorani u Beogradu.



-Saradnja SPD „Srbadija“ sa Danicom Crnogorčević traje već nekoliko mjeseci, a kao rezultat te uspješne saradnje je pjesma „Za život Srpske“, objavljena  na Dan Republike Srpske, 9. januara 2024. godine.  Pjesmu je napisao đakon Ivan Crnogorčević, a otpjevala njegova  supruga - popadija Danica Crnogorčević, uz pratnju SPD „Srbadija“, sa dirigentom doc. dr Jelenom Trakilović.  Isto tako, SPD „Srbadija“ je učestvovalo u snimanju spota za pomenutu pjesmu, na lokacijama u Trebinju i Bijeljini. Pjesma „Za život Srpske“ je svoju premijeru imala 8. januara i za ovo kratko vrijeme ima više od 250.000 pregleda na jutjubu.
 
Danica Crnogorčević će u Beogradu, u MTS dvorani, 29. i 30. januara održati svoje koncerte i uputila je poziv SPD „Srbadija“ da budemo njeni gosti na koncertu, u utorak 30. januara. Tom prilikom ćemo, zajedno sa Danicom, izvesti pjesmu „Za život Srpske“, kao i više duhovnih, tradicionalnih i rodoljubivih pjesama'', najavili su iz SPD ,,Srbadija''.