Milatović: Cilj je da Crna Gora 2028. uđe u EU :: Semberija INFO ::

 

Milatović: Cilj je da Crna Gora 2028. uđe u EU


Foto: Tanjug/AP
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je cilj da 2028. godine Crna Gora postane 28. članica EU, što bi bio dobar signal zemljama regiona da je proces proširenja živ i da se reforme isplate.

Milatović , koji je danas otvorio deveti Delfi ekonomski forum u Grčkoj, naglasio je da je u Crnoj Gori vidljiv i institucionalni razvoj, te da je pristupanje EU najbolji garant da će program reformi opstati.

U uvodnom obraćanju Milatović je govorio o promjenama koje su se u prethodnom periodu dogodile u Crnoj Gori.

"On je istakao da, iako smo ponosan narod sa dugom državnom istorijom, prvi put je u Crnoj Gori vlast promijenjena na izborima tek 2020. godine, kada je Crna Gora konačno ušla u novu etapu demokratskog razvoja", saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore, prenosi Srna.

Govoreći o ekonomskim prilikama, Milatović je naveo da je Crna Gora nizom strukturnih reformi u prethodnom periodu, te poboljšanjem poslovnog i investicionog ambijenta znatno unaprijedila životni standard građana.

"Milatović je dodao da je na ovaj način došlo je do brzog ekonomskog oporavka, ocijenivši da kao mali sistem imamo veliku priliku da ostvarimo brzu ekonomsku konvergenciju i približimo se standardu EU", navodi se u saopštenju.

(Nezavisne)