Dr Živka Mićanović Cvejić postaje važan „most“ za saradnju Matice srpske i Republike Srpske: Dobrobit za ljude sa obje obale Drine :: Semberija INFO ::

 

Dr Živka Mićanović Cvejić postaje važan „most“ za saradnju Matice srpske i Republike Srpske: Dobrobit za ljude sa obje obale Drine


Фото - В. Митрић
Za Semberija info: Mladen Vasilić

Skupština Matice srpske u Novom Sadu izabrala je, na jučerašnjoj 130 redovnoj sjednici, dr Živku Mićanović Cvejić, diplomiranog pshihologa, zaposlenu u Zdravstvenom centru u Loznici, za člana i saradnika.

Dr Mićanović Cvejić, osim zavidnog obrazovanja i uspješnog rada u zdravstvu Srbije, ima plodnu karijeru kao univerzitetski poslenik, čija su predavanja uvijek odlično posjećena i na koja dolaze i studenti sa drugih smjerova. Omiljena je, poštovana i cijenjena, ne samo ustanovi u kojoj radi u među studentima, već i kao sugrađanka i kao dokazani humanista i čovjekoljubac.



"Afektivna privrženost u partnerskim odnosima kao prediktor depresivnosti" i " Izazov bračnog života: faktori opadanja bračnog odnosa", samo su neki od naučnih radova, koji su, u međuvremenu, ostavili tag u Zborniku Matice srpske. U obrazloženju za njen prijem ističe se "vrhunski naučni pristup problematikama kojima se bavi,  temeljan analitički način predstavalja činjenica, uz jasne, precizne i razumljive poruke, pouke i saopštavanja znanja i saznanja na način koji se najbolje "prima" kod onih kojima su namjenjene".

Za Maticu srpske, kako se ističe "njen prijem je veliki dobitak, jer naučni djelatnici, poput nje, su nasušna potreba, ne samo Matice srpske, već čitavog našeg društva, danas".Ovo utoliko pre, kako se ističe u stučnim krugovima, "jer u rad unosi, i znanje i umijeće, ali i žar bez kog nema uspjeha".

Čestitajući dr Mićanović Cvejić, kako kaže, "ovaj veliki podvig i uspjeh", gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, naglašava da je ponosan, "jer je grad prepoznao njene naučne vrijednosti kroz dragocjene projekte kojima se znalački i uspješni bavi, van onoga što posvećeno i stručno čini u zdravstvenoj ustanovi, gdje je zaposlena".

Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik u Republici Srpskoj, koja ima odlične odnose sa gradom Loznica, kaže da je lokalna samouprava na čijem je on čelu potpisala ugovor o saradnji sa Maticom srpskom, ističući da je siguran da će dr Živka Mićanović Cvejić biti jedan od glavnih "mostova" te saradnje.