ER SRBIJA SUOČENA SA VELIKIM PADOM POTRAŽNjE ZBOG EPIDEMIJE


Er Srbija je otkazala gotovo 300 letova od ponedjeljka do 25. maja, jer se kompanija suočava s neviđenim padom potražnje koji je posljedica epidemije koronavirusa.

Mjere su donešene prema naredbi srpske vlade. Prevoznik je bio prisiljen obustaviti sve svoje operacije na dva ključna tržišta – Italiji i Švicarskoj, odakle dolazi većina otkaza, piše Klix.

Nadalje, Er Srbija obustavila je usluge za Bejrut do početka juna. Ostala odredišta koja imaju trajne otkaze letova su Solun, Prag, Helsinki, Ljubljanu, Kairo, Tel Aviv, Sofiju, Bukurešt i Kijev, iako se očekuje još otkaza.
U ovom trenutku nije jasno hoće li odluka Sjedinjenih Država da privremeno zabrani dolazak iz zemalja Šengenske zone uticati na liniju do Njujorka.

Krajem prošle sedmice avioprijevoznik je priznao da bilježi usporavanje rezervacije kao rezultat koronavirusa.

– Nešto manja potražnja zabilježena je za marti i april, slično kao i druge kompanije. Er Srbija će nastaviti prilagođavati svoje kapacitete na temelju potražnje i novim okolnostima na tržištu, slijedeći preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i nacionalnih vlasti, a sigurnost naših putnika i članova posade ostaje naš najveći prioritet – kažu iz kompanije.

(srpskainfo.com)