Karavan mimoze gostuje u Bijeljini: Najava evropske fešte na hercegnovskoj rivi :: Semberija INFO ::

 

Karavan mimoze gostuje u Bijeljini: Najava evropske fešte na hercegnovskoj rivi


Dana 18.01.2019. godine u Bijeljini gostuje Karavan mimoze u okviru promocije jubilarnog, 50. Praznika mimoze.
 
Prijem za goste kod Gradonačelnika i obraćanje medijima je planirano za 11 časova.
 
Ovogodišnji Karavan startuje defileom u 12 časova ispred zgrade Gradske uprave, prema biblioteci „Filip Višnjić“ do Trga Kralja Petra I Karađorđevića.
 
Vedrinu karnevala i duh mediterana u naš grad donijeće hercegnovske mažoretke, Gradska muzika i klovnovi.
Karavan mimoze tradicija je ovog praznika koja izaziva pozitivne reakcije, učesnici u svim gradovima naiđu na toplu dobrodošlicu i odličnu atmosferu velikog broja okupljenih građana, što se očekuje i ove godine.

 Evropske fešte na hercegnovskoj rivi



Ove godine, slavimo jubilej najstarije turističke manifestacije u našoj zemlji, odnosno 50. Praznik mimoze.U čast jubileju, Festival će trajati 50 dana, od 1. februara  do 22. marta 2019. godine. Praznik mimoze je jedan od najprepoznatljivijih festivala u regionu, zbog čega će biti promovisan u Beču, Kranju, Novom Mestu, Banja Luci, Bijeljini, Višegradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Jagodini, Beogradu i dr.
Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze će se održati 1. februara, na kojem će nastupiti najveća muzička zvijezda u regionu, Zdravko Čolić. 



Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposjećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posjetioce Praznika mimoze organizovali smo čak 4 maskenbala, a tu su i tradicionalna Izložba cvijeća, Mali salon hercegnovskih galerija kao i programi za našu najmlađu publiku – Dječiji maskenbal i Dječija cvjetna povorka.
S obzirom da će Festival trajati i tokom marta mjeseca, obilježavamo Dan žena programom Ljubav u vrijeme mimoze, koji podrazumijeva koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i koncert Kaliopi u Dvorani Park.
Pored navedenih muzičkih programa, tu su i Večeri mediteranske pjesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala kao i još nekoliko velikih koncerata regionalnih muzičkih zvijezda.
U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“ posjetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umjetničkim programima i gastro večerima naših gostiju iz: Kine, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije. 
Direkcija 50. Praznika mimoze se trudila da ovogodišnji program bude što bogatiji i raznovrsniji, za sve uzraste i ukuse. Posjetioci će moći da gledaju kvalitetan pozorišni program, da posjete vinske večeri kao i večeri craft piva, veliki broj sporstkih manifestacija i turnira, i da prisustvuju najvećoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci, poručuju iz Turističke organizacije Herceg Novi.