Održana sjednica Glavnog odbora: PDP nastavlja da opoziciono djeluje u NSRS :: Semberija INFO ::

 

Održana sjednica Glavnog odbora: PDP nastavlja da opoziciono djeluje u NSRS


Бранислав Бореновић
Borenović: Nastavljamo opoziciono da djelujemo u NSRS
 
Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izjavio je da je izražen jednoglasan stav članova Glavnog odbora ove partije da PDP nastavi odgovorno i snažno opoziciono djelovanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tako što će predlagati konkretna zakonska rješenja iz Programa obnove.
 
Borenović je nakon održane sjednice Glavnog odbora PDP-a u Bijeljini rekao novinarima da ova partija pokazuje stabilnost i odgovornost prema aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH.
 
,,Opredijeljeni smo za očuvanje najvažnijih tekovina Dejtonskog sporazuma, između ostalog za dvoentitetsko uređenje i nepromjenljivost nadležnosti Srpske. U narednom periodu djelovaćemo opoziciono u NSRS, a naš poslanički klub biće veoma aktivan kada je riječ o predlaganju zakonskih rješenja'', naveo je Borenović.
 
On je istakao da će PDP insistirati na izmjenama Izbornog zakona, kako bi bila donijeta izborna pravila koja će omogućiti realne i korektne izborne rezultate.
 
,,Osim toga, tražićemo da se mijenjaju zakonska rješenja o javnim servisima i medijima jer smatramo da se neki od njih neprofesionalno i nekorektno obračunavaju sa političkim neistomišljenicima. Zahtijevaćemo i da se pravosudna i policijska tijela u RS i BiH odnose profesionalnije i efikasnije prema svojim ustavnim nadležnostima, kako bi se dolazilo do pune istine o ubistvima, krivičnim i koruptivnim djelima'', naglasio je Borenović.
 
On je dodao da su u PDP-u svjesni da će se pojedini režimski mediji u narednom periodu ,,obrušiti'' na PDP i njegove članove Draška Stanivukovića i Igora Crnatka, ali da će ova partija biti spremna da odgovori na napade.
 
Na sastanku Glavnog odbora PDP-a koji je danas održan u Bijeljini, dogovoreno je da Deveti sabor Partije demokratskog progresa bude održan 28. septembra u Banjaluci, kada će biti izabrani novi Glavni odbor i rukovodstvo stranke, te obilježeno 20 godina od osnivanja PDP-a.
 
Semberske novine/A.Ljubojević