Obilježavanje Dana policije :: Semberija INFO ::

 

Obilježavanje Dana policije


Dan policije 4. april i 27 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u Bijeljini je obilježen izložbom policijske opreme, te svečanim prijemom uz bogat kulturno-umjetnički program. Prethodno su pripadnici Policijske uprave, nakon održanog parastosa, položili cvijeće na spomen obilježje ispred zgrade PU i minutom ćutnje odali počast poginulim pripadnicima policije Republike Srpske.

Načelnik PU Žarko Ćosić istakao je da je obaveza svih nas da ih se uvijek sjećamo i odajemo počast. Sa područja koje pokriva PU Bijeljina, tokom proteklog rata, poginulo je 29 pripadnika policije, a 63 ih je ranjeno. Na spomen obilježju ispred PU Bijeljina, uklesana su imena 14 pripadnika policije sa područja Policijske stanice Bijeljine koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpske.



-Danas imamo Republiku Srpsku i MUP, a zahvaljujući ulaganjima Vlade RS iz dana u dan smo sve opremljeniji. S ponosom mogu reći da smo iz godine u godinu sve jači i organizovaniji, a s ciljem očuvanja bezbjednosti Republike Srpske”, rekao je načelnik Ćosić. On je podsjetio da je u proteklom periodu uloženo mnogo sredstava u izgradnju novih policijskh stanica, za kupovinu automobile, uniforme i sve ostalo što je neophodno za efikasan rad policije.

-Efikasnost u radu policije očituje se, između ostalog, i kroz činjenicu da je stanje javnog reda i mira zadovoljavajuće, kriminalitet je pod kontrolom, a maksimalan doprinos za dobre rezultate dali su naši građani, sa kojima imamo odličnu saradnju. Posebno smo zahvalni građanima na saradnji po pitanju ilegalnih migranata, jer zahvaljujući blagovremenim dojavama, nemamo krivičnih djela na području PU počinjenih od starane ilegalnih migranata”, istakao je Ćosić. On je dodao da PU ima odličnu saradnju i sa svim ostalim ustanovama i institucijama, a koje su značajne za efikasan rad pripadnika MUP RS. 

Semberske novine/Semberija info/O.Stjepanović
Foto: B.Milošević